Verenigingen - Carnavalsverenigingen

C.V. de Carnavalleien Amersfoort

Website
http://www.carnavalleien.nl
Carnavalsvereniging C.V. de Carnavalleien is een club met een rijke geschiedenis, aangepast aan onze tijd en met allerlei gezellige feesten.

Onze gasten vinden hier alles wat ze nodig hebben voor een gezellige avond. Vele verenigingen uit de hele regio hebben wij hier de afgelopen 35 jaar al welkom geheten. Velen daarvan komen keer op keer bij ons terug.

C.V. De Deurdonders

De Deurdonders uit Achterveld zijn opgericht op 19 September 2010.
 

C. S. De Eemschuumers

Website
http://www.eemschuumers.nl/
Wij, carnavalsstichting De Eemschuumers, bestaan al meer dan 33 jaar en vieren carnaval in het mooie Hoogland (prov. Utrecht).

Wij hebben de eer om de mooiste, en sinds kort ook de grootste, optocht van boven de grote rivieren te organiseren. Hoogland wordt in de periode van carnaval omgedoopt tot

C.V. de Leutbroeken

Website
http://www.leutbroeken.nl/leutbroek/
De Leutbroeken is de oudste carnavasvereniging van Amersfoort.
Wij hebben al weer verschillende jaren onze residentie in Hoevelaken.
De vereniging is op 11 february 2007 opgericht.

C.V. De Sabbels

C.V. De Hoogenarren

In de jaren '70 werden er tijdens de carnavalsweekenden hier in Hoogland dansavonden gehouden in o.a. Concordia (tegenwoordig 't Hoogh Landt) en de Faam. Omdat het carnaval was, begon men op deze avonden verkleed te komen en werd er -alleen voor zo'n enkele avond- een Raad van Elf geformeerd. Daarna werd zo'n raad weer ontbonden. In de Faam ging dat dus ook zo.

Totdat Ria & Theo Schoonderbeek en Judy & Martin de Jong op het idee kwamen om als Raad van Elf verkleed naar de Faam toe te komen. Zo gezegd zo gedaan. Elf mannen werd gevraagd om mee te doen en de pakken werden gehuurd. Na enige besprekingen over het hoe en wat, werd er uiteraard ook een Prins gekozen.

Op naar de Faam, naar "Het Carnaval" in 1973. Dat sloeg aan, het was reuze gezellig. "Daar moeten jullie mee doorgaan", werd er gezegd en dat is dan ook gebeurd. Tijdens het carnaval in 1974 zouden we als een echte Raad van Elf aantreden. Vooraf werden de eerste vergaderingen belegd, een Prins gekozen en een naam bedacht. Voortkomend uit "Hoogland" en "Narren" werd dit de naam "DE HOOGE NARREN" en zo stond deze kersverse carnavalsvereniging klaar om het carnaval te organiseren met 22 jaar als residentie "DE NARRENHOF" (de Faam).

De jaren vliegen snel en sinds 1997 vieren De Hooge Narren hun carnaval in De Noot. Men kan dus rustig stellen dat er van een hechte gemeenschap wel sprake is!

E-mail:
mailto:info@hoogenarren.nl

C.V. De Plattelandsgenotsknotsen

Website
http://www.plattelandsgenotsknotsen.nl/
'De Plattelandsgenotsknotsen' is een carnavalsvereniging uit Soest. Al jaren bestaat deze vereniging uit zo'n dertig man en vrouw die veel plezier beleven aan het vieren van carnaval in Soest en omstreken. Tijdens het carnaval doet de groep mee aan de optochten in Soest (op zaterdag) en Hoogland (op zondag) en zijn zij de rest van het carnavalsweekend in 'de omstreken' te vinden.

E-mail:
knotsenpost@plattelandsgenotsknotsen.nl

C.V. De Hammies

Website
http://www.facebook.com/dehammies

Copyright © DeMooiKrant.nl